Angelique Wammes-Bouman


Voordat mijn blogs online komen, even een korte voorstelronde. Mijn eerste blogs zullen vooral wat algemenere zijn en dingen bevatten die ik tegengekomen ben in het proces en daarna zullen er wat meer actuele blogs voorbij komen. 

Ik ben Angelique, bijna 38 jaar en leef sinds de zomer van 2019 met de gevolgen van een ongeluk. Een ongeluk waarbij ik tijdens het fietsen onwel ben geworden, daardoor ten val ben gekomen en 5 uur helemaal kwijt ben en in de weken erna is alles als een waas aan mij voorbij getrokken. 

De oorzaak… helemaal zeker weet niemand het, maar ze denken een micro infarct. 

Ons huishouden bestaat uit mijn vrouw, ik, onze kat Fenna en onze 2 gerbils Pien en Lot. 

Tijdens het voorval was ik nog docent scheikunde op een middelbare school, was de vakantie net begonnen en was ik vol hoop dat ik in september wel weer voor de klas kon staan. Dat is dus totaal anders verlopen. Vol goede moed gestart met 2 examen klassen. Super leuke leerlingen, ik kende ze al een aantal jaar en de lesstof was mij ook bekend. Beter kon je het niet hebben. Toch haalde ik maar amper de herfstvakantie. Waarbij toen nog gedacht werd dat ik na de kerst wel weer zou instromen, is dat nooit meer gelukt. 

Ik kwam thuis te zitten. Thuis in een huis wat heel fijn was, maar waar ik niet wilde zijn. Ik wilde werken. Ik wilde een sociaal leven. En nog veel meer… ik wilde een volwaardige partner voor mijn vrouw zijn. Ik had niets en toch had ik alles. Ik leefde nog, had een werkgever met heel veel begrip en ondersteuning waar nodig, mijn partner die er ten alle tijd was en is en mijn vrienden die zo goed voor mij gezorgd hebben. Hoe het UWV proces is verlopen schrijf ik in een aparte blog en ik hoop zo dat jullie nooit een vergelijkbaar proces mee hoeven te maken. 

Ondertussen heb ik een redelijke balans gevonden. Mijn positieve instelling helpt mij kijken naar wat kan en veel minder naar wat niet meer kan. Mijn psycholoog helpt mij daarin ook waar nodig. Mijn vrouw is nog steeds bij mij, ik heb een hele leuke baan voor 6 uur in de week gevonden en ik kan sporten. Dat ik daarbij heel veel moet rusten, hoef ik jullie helaas niet uit te leggen. 

Na de Insta Take Over van afgelopen week, zijn er vooral heel veel vragen geweest over mijn sporten, dus daar wil ik mijn eerste blog met jullie over delen. Verder zal ik nog een blog schrijven over mijn werk, ik hoop daarmee jullie te inspireren en misschien wel te helpen bij het vinden van een werkgever, of jullie huidige werkgever extra informatie te geven. En als derde zal ik een blog over het UWV schrijven. Wat daarna nog volgt… we gaan het zien.

Veel leesplezier!

Angelique

Je kunt mij ook volgen op Instagram of op mijn eigen site.

Hier vind je al mijn blogs terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s