Deel 3 van reeks WIA blogs: Welke soort vragen kun je krijgen tijdens het WIA gesprek?

Het WIA gesprek is iets dat veel stress kan veroorzaken. Er kan veel vanaf hangen, je bent onzeker over wat je kunt verwachten en ga zo maar door. Ik heb dat zelf ook zo ervaren. Daarom heb ik deze reeks blogs gemaakt. De eerste twee heb je al kunnen lezen, over mijn tips voor het WIA gesprek en een over de voorbeeld dagindeling. Oorspronkelijk heb ik deze blogs geschreven voor mijn eigen blog Love your life , waar vooral die eerste blog met mijn tip voor het WIA gesprek, duizenden bezoekers had getrokken. Dat bewees voor mij hoe zeer mensen op deze info zaten te wachten. Nu ik met mijn eigen blog een andere weg in ga slaan, heb ik besloten deze WIA reeks dus hier te gaan publiceren, zodat jullie deze info alsnog kunnen lezen. Hopelijk heb je er wat aan.

Vandaag dus deel 3 in de WIA reeks: een indicatie van de soort vragen die je kunt verwachten tijdens gesprekken met het UWV. Grofweg zijn die in te delen in de volgende :

  • Je medische geschiedenis: wat is er met je aan de hand, wat is er gebeurd?
  • Hoe voel je je nu?
  • Was je hiervoor werkzaam?
  • Hoe is je gezinssituatie en woonsituatie?
  • Hoe zijn de afgelopen 2 jaar verlopen, grofweg.
  • Traject bij bedrijfsarts als dat er is geweest. Zal ook aan de orde komen.
  • Hoe zie je zelf je toekomst?

Deze onderwerpen komen allemaal ter sprake. Zorg dus dat je overal een duidelijk antwoord voorbereid hebt, dat je niet verrast wordt hierdoor. Soms kunnen mensen met hersenletsel lastig uit hun woorden komen, heb ikzelf ook wel eens last van als ik overprikkeld ben vooral. Als je weet wat er kan komen, kun je dat voorbereiden, scheelt veel stress.

In de volgende blogs ga ik hier dieper op in. En maak ik ook een onderscheid naar het gesprek met de verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige. 

Heb je de vorige blogs in de WIA reeks al gelezen?

Deel 1 met mijn tips voor het WIA gesprek

Deel 2 over de voorbeeld dagindeling

Heb je nog specifieke vragen over de gesprekken voor de WIA? Of tips voor lotgenoten die het gesprek nog gaan hebben? Deel ze dan onder dit artikel, zo helpen we elkaar.

2 gedachten over “Deel 3 van reeks WIA blogs: Welke soort vragen kun je krijgen tijdens het WIA gesprek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s