Even voorstellen: Angelique de Wever

Mijn naam is Angelique de Wever en sinds kort ben ik lid van het team van Platform NAH. 

In de zomer van 2020, toen ik 32 was, kreeg ik een herseninfarct. Hierdoor heb ik schade opgelopen aan de hersenstam en de kleine hersenen. Na een lange revalidatieperiode kan ik zeggen dat ik al een eind gekomen ben, maar de oude word ik niet meer. Lichamelijk kan ik gelukkig weer bijna alles, mentaal is het elke dag een worsteling. Overprikkeling, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, oververmoeidheid en een lage belastbaarheid/weinig energie zijn de zaken waar ik veel last van heb, maar die anderen niet altijd zien.

Waar ik vroeger weinig thuis was, altijd bezig was, hard werkte als docente Nederlands en zorgcoördinator op een middelbare school, uit eten ging, festivals en concerten bezocht, graag op reis ging, ben ik nu iemand die rust nodig heeft om de dagen redelijk door te komen. Alles plannen, bezoekjes met een afgesproken tijd, veel alleen zijn om bij te komen, helaas niet meer aan het werk en ook niet meer samenwonend met mijn vriendin omdat dit te veel is. Wandelen, mediteren & yoga zijn m’n nieuwe activiteiten geworden. Kortom een leven dat ik eigenlijk nog niet vind passen bij m’n leeftijd (35 nu) en waar ik regelmatig flink van baal, maar wat ik toch ook steeds meer als het nieuwe normaal ga zien. Ik geniet bewuster van alles wat me lukt en ik probeer vanalles uit (wat soms goed uitpakt, maar soms ook flink tegenvalt). Want zoals vroeger lukken de dingen niet meer, maar met aanpassingen kan ik toch weer steeds meer genieten van dingen waar ik blij van word. 

Met behulp van de ergotherapeute, psychologe en fysiotherapeute vind ik een steeds betere balans in mijn dagen en weken. En door de steun van mijn vriendin, mijn vrienden, familie en ook van lotgenoten vind ik steeds beter mijn weg in het leven met dit nieuwe hoofd.

Ik vind schrijven leuk en ik ben dan ook blij dat Kesty mij vroeg om lid te worden van Platform NAH. Ik hoop dat ik door middel van blogs, tips en ervaringen iets kan betekenen voor het platform en voor lotgenoten.

Veel leesplezier!

Groetjes,

Angelique

Je kunt mij volgen op Instagram onder: @Liek87.

Een gedachte over “Even voorstellen: Angelique de Wever

  1. Angelique je bent een topper! En wat mooi geschreven. Herken het erg goed. Ga zo door en blijf jezelf. Dikke kus en knuffel van Marlies.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s