NAH bucketlist

Jullie hebben het misschien al regelmatig voorbij zien komen inmiddels van mij op Instagram: mijn NAH bucketlist: een lijst met dingen die ik allemaal weer wilde kunnen, nu ik NAH heb. In eerste instantie kon ik die dus niet en door het opstellen van deze NAH bucketlist werden het allemaal kleine doelen. Hieronder deel ik hier meer over.

Tijdens mijn herstel heb ik best zeer sombere periodes gekend waarin ik dacht: Dit komt nooit meer goed. Misschien herken je dat? Of zit je daar nu ook? In mijn gedachten begon ik voor het eerst negatief te denken. Dit kan ik niet meer en dat en zo somde ik van alles op. Daarbij viel ik best in een negatieve spiraal.

Zwart gat

Ik heb ooit een zwart gat gekend in mijn jeugd, waarvan ik mij zelf beloofd had daar nooit meer te komen. Ik kwam daar aardig in de buurt in deze periode van mijn bloeding en daarom kon ik gelukkig mijn positiviteit hervinden. Ik draaide het om. Alle dingen op die lijst van opsomming wat ik niet meer kon, waren nu doelen wat ik wel wilde halen! Doelen stellen was sowieso belangrijk tijdens de revalidatie omdat het je in je ritme houdt en je werkt ergens naar toe. Enige grote gevaar is dat je met NAH best grote kans hebt dat je je doel niet haalt zoals jij verwacht. De kunst is om jezelf te belonen op een andere manier. Oké die ene kilometer lopen is niet gelukt, maar ik heb wel gelopen vandaag! Je zult zien dat je op deze manier je mindset aan het veranderen bent en dat je je verwachting kunt bijstellen. Dat je net zo trots kan zijn omdat die ombuiging misschien nog wel belangrijker is dan het eindresultaat. Op die manier ben ik deze zware periode door gekomen. En geloof me daar moest ik ook echt meerdere malen over struikelen.

Jouw NAH bucketlist

Mijn tips voor jouw lijstje om te beginnen is: hou het klein. Houdt het eerst bij de basis. Kijk eens wat jou thuis al aan prikkels brengt en start daar. Bij mij was dit zelfs zo groot al want ik moest mijn lichaam eerst weer opnieuw resetten. Dit had ik ook niet door want je normale lijn van het leven loopt daarbij gewoon door. Het was dus een kunst om mijn lichaam en het leven thuis als eerste in balans te krijgen. Hou het klein dus.

Wat we vaak doen als voorbeeld is: Ik wil vandaag de fysio oefeningen kunnen doen en over een maand wil ik kunnen lopen. Door het kleiner te maken is je doel beter te bereiken. Vandaag ga ik een stukje lopen, twee stappen of 500 m. Het maakt niet uit als ik maar loop. Ik merkte namelijk best vaak hoe groot we het zelf maken en wat we verwachten van ons zelf. Als een doel niet lukt, wil niet zeggen dat het helemaal niet kan. Het kan anders als jij hem anders maakt. En zo werd mijn lijstje van klein naar groot en uiteindelijk heb ik de grootste dingen weer gedaan. En ik blijf hem uitbreiden, want uiteraard smaakt het naar meer en is het bijna een wedstrijdje geworden om te kijken of ik toch nog een stapje hoger kan. Het geeft mij in elk geval veel voldoening en ik hoop dit zo door te geven aan iemand die dit nodig heeft.

Positiviteit inprenten

Wat mij ook erg hielp zijn van die mood/motto/quote zinnetjes die je misschien wel regelmatig op de socials tegen komt. In het revalideren en herstellen heeft mij deze zin zo geholpen: Verlies nooit de hoop wanneer deze verloren lijkt maar kijk altijd naar die ene reden waarom iets wel kan!

Misschien helpt dit jou ook! Het helpt erg om zo’n zinnetje in te prenten of elke dag te lezen. Schrijf hem op en plak hem bijv op je spiegel zodat je elke dag al positief begint.

Mocht je ook een lijstje beginnen of iets hebben aan deze blog. Super! Ik wens je heel veel succes en laat me vooral weten of het helpt.

Fennie vd Vaart

Je kunt heel makkelijk een lijstje maken in je telefoon. Dit is een deel van mijn lijstje. Het makkelijke is dat je hem kan afvinken wanneer je zelf vind dat je geslaagd bent zonder daar bijv een tijd of aantal km aan te verbinden 😊. Hier kun je later weer een doel van maken zoals ik met lopen heb gedaan. Ik wilde eerst kunnen lopen zonder te zwalken en duizeligheid te voelen en later wilde ik dat met 5 km kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s