Het effect van onverwachte zaken op mijn brein

Door: Patrice van Oudheusden.

Een week, nee laten we beginnen met een dag zelfs, VOL met goeie intenties en die dan in 1 ruk van de kaart worden geveegd door onverwachte zaken. Ik weet. Met NAH is dat nou eenmaal een feit. Maar allemachtig ik kan daar dan soms zo over de zeik van raken. 

Voor mij kan dat zoiets simpels zijn als slecht geslapen hebben of dat halverwege de dag hoofdpijn begint op te komen. Soms probeer ik er dan toch nog wat van te maken door wat in mijn planning aan te passen. Maar vaak is het gewoon een dikke streep door alles en hop terug mijn bed in. Ogen dicht en met een audioboek de dag door komen. Hopelijk wat bijslapen en dat ik daarna met genoeg energie wakker word om de maaltijden aan te vliegen. 

Overlevingsmodus

Het voelt dan echt weer als overlevingsmodus. Alles wat niet essentieel is, wordt eruit gegooid. De geplande afwas of boodschappen rondje? Morgen weer een poging. Ik weet dat je in dit soort situaties lief voor jezelf moet blijven. Maar dat is soms best lastig als je vooral heel boos wordt op jezelf en NAH ziet als een vijandige ellendeling. Herkennen jullie dat ook?

Afgelopen week was voor mij een rollercoaster aan onverwachte zaken en slecht nieuws dat op mijn pad kwam. Conclusie: totale chaos in mijn hoofd die ik niet kon herpakken. Mijn typische NAH klachten kwamen in alle hevigheid weer terug. Zoals mijn linkeroog die niet meer functioneerde, uitvalsverschijnselen links en mn hoofd die niet meer kon nadenken. Dan word ik weer geconfronteerd met hoe grillig NAH toch kan zijn. 

Gezien ik dit schrijf heb ik die week dus overleefd, haha. Mijn hoofd wil weer iets meer nadenken gelukkig. Wel merk ik dat ik nog wollig in mijn hoofd ben en mijn nog als een ‘goudvis’ voel.

Focus wat is dat?

Ik wilde rustig opstarten met koffie drinken en naar buiten staren… dat is uiteindelijk gelukt. Maar daartussen heb ik ook maar ff een wasje gedraaid, mijzelf al voor de dag aangekleed, een vuilnisbakje uit de slaapkamer geleegd (en deze blogpost schrijven). Echt. Wat is focus. Herkenbaar?

Vandaag is de start van een nieuwe week. Ik heb besloten om niet meer boos op mezelf te zijn vanwege vorige week. Dat is het verleden. Nu is nu. Ik ga zo rustig mijn weekplanning doornemen en in de planner uitschrijven. Dat geeft rust en overzicht. 

First things first

Maar eerst. Eerst ga ik even weer contact met mijzelf proberen te maken met een ademoefening. Voelen wat ik nodig heb in plaats van het ‘to do’ lijstje afwerken die ongetwijfeld lang zal zijn voor vandaag. Weer contact zoeken met mijn lichaam waar die NAH toch onderdeel van blijft. 

Herkennen jullie dit? Hoe gaan jullie hiermee om? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s