10 tips voor stedentrip met hersenletsel

Gastblog door Charissa den Bakker

Over het HOE dan? Een stedentrip wanneer je fysiek, cognitief en qua energielevel niet echt een GI Jane bent 😉

Och, Lissabon wat was je mooi, gastvrij en vol met kleur! Een stad die je met volle snelheid kunt ontdekken of zoals in mijn geval in slakkentempo kunt beleven. Want hoe doe je dat nu eigenlijk, een stedentrip maken wanneer je niet zo snel meekunt als de rest?

Mijn 10 tips voor een stedentrip met NAH

1. Allereerst, mindset! Alles wat je daar kunt zien en beleven is meegenomen. Het feit dat je al in een ander land en een andere stad bent. Even weg uit je eigen omgeving… alleen dat allemaal al is geweldig toch? De andere geuren, kleuren, de andere cultuur snuif helemaal op.

2. Het ‘moeten’ laat je thuis goed?

3. Boek een relaxed hotel met goede reviews, aangezien je hier meer tijd zult doorbrengen als de doorsnee reiziger. Let er in de reviews met name op, of het hotel rustig gelegen is, je in de kamer geen overlast heb van je mede-hotelgasten / omgevingsgeluid, de bedden goed zijn en dat het er schoon is.

4. Plan ruim! Door een nacht extra bij te boeken heb je alle tijd. Doordat je zo extra veel rustmomenten kunt inplannen, sleep je jezelf niet op je tandvlees de stad door. Ikzelf kan bijvoorbeeld max. 3 uur ‘iets’ doen. Daarna ging ik weer terug naar het hotel om ongeveer 2 uur te slapen om mezelf op te laden voor de volgende activiteit. Doordat ik dit braaf, 2 x per dag, deed haalde ik het maximale uit m’n dag.

5. De tip? Noice-cancelling headphone!!! Deze koptelefoon is ideaal bij gebruik in drukke omgevingen zoals op de luchthaven, in het vliegtuig, de metro en op bijvoorbeeld markten. De koptelefoon filtert ongeveer de helft van het omgevingsgeluid weg, wat enorm veel prikkels scheelt. Minder prikkels, is meer energie overhouden! Raar om zo’n groot ding op te zetten? In het begin voel je je misschien een beetje als Mickey Mouse… maar binnen no-time wil je niet meer zonder, geloof me!

6. Bedenk voorafgaand aan je trip goed wat je belangrijk vindt om te zien en te doen in die te gekke stad. Wat maakt voor jou een stedentrip tot ultiem genieten? Voor mij is dat met name onderduiken in de hippe, minder toeristische, wijken. Heerlijk tussen de locals. Ook chillen in het park en aan het water, af en toe een bezoek aan een kathedraal en lekker eten en drinken in leuke restaurantjes maken het voor mij helemaal af! En de grote drukke toeristische trekpleisters? Die bekijk ik graag van een afstandje. Mij niet gezien om er letterlijk doorheen gedragen te worden inclusief een overkill aan prikkels van o.a. geluid. Wil je de toeristische trekpleisters graag zien op een makkelijke manier? Dan raad ik je zeker de hop-on-hop-of bussen in de grote steden aan. Je gaat prinsheerlijk zitten, laat je rijden en op deze manier zie je toch alles van die mooie stad. Je hoeft zelf niet na te denken over hoe je er kunt komen, hoe fijn!

7. Vind je het, zoals ik, mega lastig om te plannen wat je die dag gaat doen, waar en hoe je daar komt? Geef alles uit handen en laat je leiden door je reisgenoot. Ik heb tegen mijn man bij aankomst in de voor mij in het begin te overweldigende stad gezegd; “schat, ik weet en kan het allemaal niet meer. Jij weet wat ik leuk vind, als geen ander wat ik wel en niet aan kan, ik hoor het wel en vertrouw op jou.” Hij wist niet wat hem overkwam, ha ha ha. Charissa die de controle uit handen geeft 😉

8. Laat vooral de ‘tijd’ los. Luister naar je lichaam. Zegt je lichaam: “Hell, NOOOOO!!!”. Verzet je er niet tegen… want hey, het ‘moeten’ hadden we thuisgelaten he? Geniet dan nog maar wat langer van die heerlijke hotelkamer. Laadt lekker op en wanneer het weer ‘kan’ ga dan weer volle bak genieten!

9. Wees je extra bewust van waar je bent. Wees trots op jezelf omdat je daar ondanks alles toch maar weer staat, wees bewust dankbaar en leg die Iphone lekker weg!

10. En de week after? Natuurlijk zal je compleet KnockOut zijn. Ook dan, luister naar je lichaam, neem je rust, vooral niets moeten… Zwijmel maar lekker weg met nieuwe onvergetelijke herinneringen!

Deze pakt niemand meer van je af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s