Ruurdtje Oppedijk

Even voorstellen

Heehoi, 

Mijn naam is Ruurdtje Oppedijk, 30 (bijna 31 jaar). Sinds vorig jaar woon ik weer in mijn geliefde Fryslân samen met mijn vriend en onze kat Tjallie.

In 2013 kreeg ik te maken met hersenletsel, nadat ik tijdens een fietstochtje werd geschept door een auto. Traumatisch hersenletsel dus met een subduraal hematoom in de linkerhersenhelft. 

Na ongeveer 3,5 week in een kunstmatige coma geleden te hebben, kon ik na een maand op de verpleegafdeling en zo ongeveer 6-8 weken in een revalidatiecentrum eindelijk weer lopen en praten. Eerste doel? Het laatste jaar van mijn opleiding op de Universiteit Utrecht afronden. Alleen zat ik in zo’n herstelmodus (ontkenning dus) dat ik continue over mijn grenzen heen ging. Dat resulteerde uiteindelijk in een burn-out en een vorm van epilepsie. 

Eind goed al goed gelukkig, want door mijn doorzettingsvermogen, heb ik met hangen en wurgen in 2018 mijn diploma gehaald. Nog een geluk bij een ongeluk: mettertijd bleek mijn belastbaarheid goed genoeg om een beetje te kunnen werken. Na wat proberen kwam ik uiteindelijk uit op 10 uurtjes per week. Sinds november 2020 werk ik als copywriter vanuit huis en heb ik een werkgever die ontzettend goed met me meedenkt. Daar ben ik super dankbaar voor! 

Naast mijn werk heb ik nog een aantal projectjes 😉  Sinds een aantal jaar leid ik een Lotgenotengroep voor jongeren van 18-40 jaar en sinds eind 2019 schrijf ik met enige regelmaat blogs op mijn site www.totopzekerehoogte.nl (hier kun je ook mijn hele verhaal teruglezen). Met deze blog wil ik herkenning en erkenning uitdragen. Niet alleen naar lotgenoten toe, maar ook naar hun naasten en naar werkgevers. Daarnaast heb ik natuurlijk ook mijn rust nodig. Mijn rustmomenten haal ik uit wandelen en vogelen. 

Mijn brainbuddy Fennie, ken ik van de lotgenotengroep die ik begeleid. Het klikte meteen (volgens mij tenminste ;-)) en tot nu toe hebben we super veel aan elkaar. Al onze tips en tricks willen we niet langer voor onszelf houden, maar ze van tijd tot tijd met jullie delen. Dus vandaar Brainbuddy Praat! Ik hoop dat jullie wat aan ons gekeuvel gaan hebben.

Veel leesplezier! 

Liefs, 

Ruurdtje

Een gedachte over “Ruurdtje Oppedijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s