Wat een brainbuddy voor je kan betekenen

Eenzaamheid is een groot probleem voor veel mensen met NAH die vaak / vaker noodgedwongen thuis zijn dan voor zij NAH opliepen. We horen dit ook bij het platform veel terug. Hoe kunnen we een bijdrage leveren om die eenzaamheid te verdrijven dachten we? Het hebben van een brainbuddy kan daar heel veel in betekenen.

Wat is een brainbuddy?

Dat is iemand die net als jij NAH heeft, idealiter met vergelijkbare klachten als jij te kampen heeft. Ik heb zelf al jaren een brainbuddy en het helpt je echt om laagdrempelig contact te kunnen hebben met iemand die je altijd begrijpt. Whatsapp is hier ideaal voor! Je kunt elkaar helpen en steunen op lastige momenten. En via whatsapp is het contact ook redelijk ‘ snel’ en ‘ dichtbij’.

Hoe vind je nou een brainbuddy?

Ik heb die van mij gevonden via een facebook groep jaren geleden. Dat gaan we nu dus faciliteren met Platform NAH! In onze besloten Facebook groep vind je voor iedere provincie een bericht om een brainbuddy te zoeken / vinden in jouw provincie. Als het je leuk lijkt, kun je dan onder dat bericht (van de provincie waar je woont natuurlijk) jezelf kort voorstellen.

Voorstellen en dan?

Als je iemand voorbij ziet komen onder het bericht van de provincie waar jij woont, die je aanspreekt, kun jezelf via dm, contact zoeken met die persoon en zo verder connecten. Bijvoorbeeld door nummers uit te wisselen voor whatsapp contact. Dat is laagdrempelig en makkelijk. Je kunt berichten sturen en lezen op momenten dat je je goed voelt. En waarom in je eigen provincie? stel het klikt, dan je altijd ook ‘makkelijk’ echt gaan afspreken.

EVEN VOOR DE DUIDELIJKHEID; DIT IS DUS GEEN DATING IDEE HE!! MAAR ECHT BEDOELD ALS ONDERSTEUNING BIJ HET VINDEN VAN EEN BRAINBUDDY!

Uit ervaring weten wij van team Platform NAH dat je zoveel aan een brainbuddy kunt hebben. Dat gunnen we iedereen!

We hopen met deze stap de eenzaamheid een klein beetje minder te maken en iedereen het wat makkelijker te maken, een brainbuddy te vinden.

Heb jij ook al een brainbuddy?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s