Life changing

Door: Ineke Wiedijk

Mijn leven met NAH, speelt zich nu vooral af als moeder/thuismanager. Met heel veel liefde. Mijn gezin is alles.

Van werkende leven

Nu denk ik soms wel eens hoor, voor het werkende leven zijn opties wanneer je verder moet met een chronische beperking. Maar wat voor je thuissituatie. Ik vond mijn werk juist vaak een fijne plek om even geen mama te zijn, mijn eigen ding te doen. Dat was mijn Ineke-leven.
En vond ik de dagen vollop thuis al best heel pittig. Met een jong gezin.

Naar een leven vooral thuis

Maar nu. Nu is dat mijn leven. En heb ik er meer dan genoeg aan. En ik weet, ik maak weinig gebruik van oppas, extra hulp etc. Omdat ik vind dat ik dit in ieder geval nog moet kunnen. En angst voor oordelen dat ik niet voor mijn kind kan zorgen. Dat zijn wel verhalen van lotgenoten die ik heb gehoord.

Met vallen en opstaan, voornamelijk ook doorgaan, heb ik in het jonge-gezin-fase mijn weg gevonden.

Nieuwe fase

Maar nu gaan we langzamerhand, een nieuwe fase in. Onze dochter in de bovenbouw, langzamerhand scholen bekijken, lichtelijk aan het puberen, ik merk dat ik hierin flink moet gaan schakelen. En dat is weer even buiten de comfortzone. Voor iedere ouder natuurlijk. Maar met NAH kost ook dat weer net even wat meer energie.

En langzaamaan wat meer tijd voor mijn eigen ontwikkeling krijgen. Ook dat is een soort van nieuw.

Heb jij dat ook dat je veranderingen meer aanvoelt en er wat moeite mee hebt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s