De Lichtpuntjes Challenge 2023: Doe je mee? Start 8 jan!

Door: Kesty van Ree

Het nieuwe jaar is weer gestart. Veel van ons zullen bij moeten komen van de drukke decembermaand. Ikzelf wel in ieder geval. Het was misschien voor sommigen van jullie ook wel confronterend, zeker als je nog niet zo lang hersenletsel hebt. Dat je niet meer alles kon zoals voorheen tijdens de feestdagen. Voor mij geldt dat zeker. Ik hou mijn kerstdagen bewust veel rustiger en doe vaak 1 dag met familie en de rest met ons drietjes. Oud en nieuw vieren we al een aantal jaar in een vuurwerkvrije omgeving, voor mij maar ook voor de hond en dat bevalt ons heel erg goed.

Om het nieuwe jaar goed te starten, gaan we hier bij Platform NAH de Lichtpuntjes Challenge starten!

Het bijhouden van de mooie momenten in je leven, zorgt ervoor dat je positiever in het leven staat. Genieten van de kleine dingen, de dingen van alledag, maken dat je meer focust op dat wat er toe doet en meer vandaag leeft, in het moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst. 

Leven in het moment is praktisch gezien ook het meest handige, aangezien dat het enige leven is wat je hebt en aangezien je nu leeft. Leven in het verleden is al helemaal niet handig, omdat je daar niets meer aan kunt veranderen, mocht je dat willen. Dus de uitdaging is, leef in het hier en nu en geniet van alles wat er op je pad komt en wat je meemaakt, elke dag weer. 

Dat klinkt makkelijker dan het is, weet ik uit ervaring. Maar ook voor mij heel belangrijk, omdat de ‘vorm van de dag’, soms nog steeds niet echt te voorspellen is. Ik kan heel moe opstaan of toch met wat energie en zin om wat te ondernemen. Luisteren naar mijn lichaam is essentieel, dus leven in het hier en nu ook. Het schijnt echt dat als je lichtpuntjes bij gaat houden, dagelijks, je meer mindful gaat leven. Meer in het moment, meer vandaag, je meer bewust wordt van kleine dingen en daar ook meer van kan genieten.

Daarom de Lichtpuntjes challenge 2023!

Wat houdt de challenge in?

 • 10 dagen lang gaan we elke dag bijhouden wat onze lichtpuntjes van die dag waren.
 • Je kunt ze noteren in een mooi notitieboekje en er echt even de tijd voor nemen om ze te ontdekken en benoemen.
 • Vervolgens, komt er tijdens de challenge elke dag een post online, waaronder je jouw top 3 lichtpuntjes van die dag kunt delen. Zowel in de Facebook groep als op de Instagram pagina.
 • Door het delen van onze lichtpuntjes inspireren we elkaar en ga je misschien zelf ook nog wel meer lichtpuntjes ervaren in je dag. Hoe mooi zou dat zijn?!
 • Start: aanstaande zondag 8 januari
 • Einde: dinsdag 17 januari

Wat heb je nodig om mee te doen?

 • Een klein notitieboekje / in je telefoon noteren kan ook. 
 • Een pen of potlood.
 • 5 minuten per dag om even rustig te schrijven.

Waarom zou je meedoen?

 • Omdat je moeite hebt om te genieten van de gewone dingen in het leven
 • Omdat je veel terugkijkt in je leven naar hoe het vroeger was.
 • Omdat je altijd plannen aan het maken bent voor de toekomst.
 • Omdat de dagen aan je voorbij vliegen en je je soms afvraagt wat een dag je gebracht heeft.
 • Omdat je benieuwd bent of dit ook voor jou gaat werken? Om meer te leven in het hier en nu en meer te genieten van de kleine dingen. (Net als ik).

Waarom 10 dagen?

Omdat blijkt uit studies dat 10 dagen redelijk te overzien is en net lang genoeg om te merken of het iets voor je is om langer mee door te gaan.

Lijkt het je leuk? Doe dan gezellig mee! Voor jezelf, of in onze Facebook groep of op onze Instagram account. Na de challenge laat ik jullie uiteraard weten wat mijn ervaringen zijn! 

Lichtpuntjes van vandaag: heerlijk ontspannen start van de dag met yoga, een blije hond die ontspannen aan de lijn liep (en ik dus ook) en een kind dat weer zin heeft in school! Een mooi startsein van mijn lichtpuntjes challenge!

Veel plezier als je de uitdaging ook aangaat & ik lees jouw lichtpuntjes graag in onze Facebook groep of op onze Instagram pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s