Mijn favoriete apps en sites voor rust in mijn hoofd

In het kader van de ME-time challenge die 10 december gestart is op Instagram, deel ik vandaag even een korte blog met je met mijn favoriete YouTube kanalen en apps. Veel ervan gebruik ik nog steeds regelmatig, sommige zelfs dagelijks. Anderen heb ik vooral in het begin van mijn hersenletsel gebruikt, toen ik nog zoekende was naar wat voor mij werkte.

Feel free om jouw favorieten onder deze blog te delen, zodat anderen er ook wat aan hebben. Ik kan dan later deze blog aanpassen en al die favorieten van anderen er ook in opnemen.

Yoga

Ik heb zelf heel lang de yoga via dit kanaal gedaan. Ideaal. Je kunt selecteren op allerlei playlists en dus ook bijvoorbeeld op beginners of de tijdsduur selecteren die je wilt gaan doen die dag aan yoga. Ze geeft ook vaak meerdere opties aan, als iets lichamelijk niet lukt bijvoorbeeld.

Dit is een website van mijn eigen yogajuf Jose! In de coronatijd is ze begonnen met online yoga en heeft dit inmiddels uitgebouwd naar een volwaardig kanaal. Je kunt hier verschillende vormen van yoga doen, ook stoelyoga, yoga nidra. Ze geeft hier ook krachttraining met de functionele training oefeningen en mindwalk. Kosten zijn voor een maand €19,95 en dan kun je onbeperkt gebruik maken van alles. Wat ik zo fijn hieraan vind is dat Jose geen achtergrond muziek gebruikt tijdens de yogalessen, dus het is heel rustig. Ze heeft ook een fijne rustige stem, dus naar mijn idee (en ervaring) is het heel geschikt voor mensen met NAH.

Sanny kom je tegen onder meerdere onderdelen hier. Zij heeft een veelzijdig aanbod. Als je op Youtube kijkt naar haar playlist kun je het gewenste selecteren. Staan dus ook een paar fijne yoga oefeningen op.

Meditaties / Bodyscan / Binaural beats / ademhalingsoefeningen

  • App Meditation moments (betaalde app)

My all time favorite. De Meditation Moments app is Nederlandstalig. Ik gebruik hem elke dag, al heel lang. Ik doe zelf elke middag een binaural beats meditatie. Kom ik echt van bij. Deze moet je wel met oortjes of koptelefoon in doen. En daarnaast gaat mijn dochter elke avond slapen met de slaapmuziek uit deze app. En ze slaapt heeeerlijk! Ze hebben ook speciale kindermeditaties. Ook een aanrader.

  • App VGZ Mindfulness Coach(gratis)

Door middel van deze app ben ik in 2015 begonnen met mediteren en heb daar toen heel veel aan gehad. Vooral om rust te vinden en mijn hoofd tot rust te laten komen. Inmiddels is de app enorm uitgebreid. Bij oefeningen staan allerlei oefeningen, van ademhalingsoefeningen tot meditaties, kinderyoga. Onder programma’s staan een aantal interessante programma’s zoals Balans in je dagelijks leven, Mindful bewegen en kennismaken met mindfulness. Ik denk heel waardevol als je nog onbekend bent met deze termen en het weleens een kans wilt geven.

En nee, ik ben niet verzekerd bij VGZ en heb geen aandelen 🙂

Sanny kwam je ook tegen onder yoga. Zij heeft een veelzijdig aanbod. Als je op Youtube kijkt naar haar playlist kun je het gewenste selecteren. Staan dus ook een paar fijne meditaties en ademhalingsoefeningen op.

Yoga Nidra

Yoga Nidra doe ik eigenlijk altijd van een van deze twee. Nederlandstalig en fijne stemmen.

Qigong oefeningen

Voor mij is Qigong relatief nieuwe. Maar het is heel fijn, kleine bewegingen die weinig energie kosten maar wel leveren. Ik heb hierbij 2 suggesties voor je.

  • Qigong met Kseny (Engelstalig): 10 minuten ochtendoefeningen. Dit kanaal van Kseny staat vol met allerlei Qigong oefeningen. Voor allerlei niveaus ook. Met speciale dank aan Marlou Aarding, via haar heb ik deze Qigong oefeningen van Kseny gevonden.

Ik hoop dat je met deze suggesties wat makkelijker mee kunt doen aan de ME-tim challenge op Instagram. Het scheelt je in ieder geval wat zoekwerk denk en hoop ik.

Laatste tip

Geef deze dingen echt een kans en kijk hoe het eventueel voor jou WEL mogelijk is om mee te doen. Ook als je het zweverig vindt, er geen geduld voor hebt etc etc. Ik was precies zo. Helemaal niet bezig met dit soort dingen. MAAR, daar komt de dikke grote maar, in mijn zoektocht om beter te kunnen functioneren met mijn hersenletsel wilde ik alles proberen. Echt alles. Dus ook dit. Ik ben begonnen met het doen van een bodyscan via de VGZ app ooit, ik geloof op advies van de fysio in het AMC tijdens mijn revalidatie. Dit heb ik langzaam uitgebouwd naar mindfulness oefeningen (ook via VGZ) en meditatie oefeningen. En daarop volgend yoga in een klasje, naar yoga thuis en yoga nidra dagelijks na de lunch met een binauaral beats tot slot. Kortom, ik ben om.

Ik gun jou dat ook. Ik functioneer er echt veel beter door, slaap beter. kan meer aan op een dag. En hoef niet te slapen overdag, maar in plaats daarvan doe ik dus een yoga nidra van 30 minuten en binaural beats sessie van 20 min. Mijn life savers dus.

Ik wens je veel plezier de komende dagen met de ME-time challenge en het uittesten van de verschillende onderdelen.

Laat je ons weten wat je ervan vond?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s