Doe je mee aan de Secret Santa Actie?

De meesten van onze volgers hebben geen werkgever (meer), sommigen zijn afgekeurd en veel van ons zijn vaak thuis. Uit een van de laatste posten uit een van de Instagram Take Overs, kwam naar voren dat er veel gevoel van eenzaamheid kan zijn onder mensen met NAH. En dat is zeker in de komende decembermaand geen fijn gevoel. Daar gaan we wat aan doen, met de Secret Santa Actie van Platform NAH!

Wat is de Secret Santa Actie?

Het komt uit het buitenland en staat eigenlijk voor een soort ‘swap, swap betekent in het Engels, ruil. We gaan dus cadeautjes ruilen! Net alsof je een kerstpakket krijgt (toen je nog een werkgever had), ga je nu dus een ‘kerstpakket’ maken voor iemand die ook meedoet aan de actie. En je ontvangt zelf ook een pakket thuis. De bedoeling is dat het leuk wordt ingepakt. Ieder cadeautje weer. Alles komt dan in een doos of brievenbusdoosje, deze doos krijgt vaak ook nog een mooie versiering (moet niet, mag wel). Zo is het ontvangen alleen al een feestje. Hoe leuk is dat!

De regels

Natuurlijk moeten we met elkaar een paar regels afspreken.

 • Je koopt cadeautjes ter waarde van € 20
 • Dit zijn minimaal 3 cadeautjes
 • Je geeft je op door een e-mail te sturen met in de onderwerpregel: Secret Santa Actie 2022. In de mail zet je verder je naam en je e-mailadres. 
 • Samenstellen & versturen pakje vóór de kerst.
 • Uitpakken van ontvangen pakketje doen we op dezelfde dag allemaal.
 • Je laat in de besloten Facebookgroep zien wat je hebt ontvangen in jouw pakketje (adhv foto’s of filmpje). Als je dat wilt uiteraard. 

Hoe werkt het verder?

Nadat wij je mail hebben ontvangen met je naam en email adres, verwerken we dit op een site voor online lootjes trekken. Je krijgt nog uitleg over hoe dit werkt, maar is heel simpel. Je kunt zelf een verlanglijstje maken en je adres toevoegen (waar je pakje dus naartoe gestuurd mag worden). Het is ook handig om even te vermelden of je een man of een vrouw bent, mocht dat niet duidelijk zijn uit je verlanglijstje. En mocht je bepaalde allergieën hebben, is dat wellicht ook handig om te vermelden ergens.

Als alle aanmeldingen verwerkt zijn, gaan er online lootjes getrokken worden en krijg je dus een mail met daarin het lootje dat jij getrokken hebt en voor wie jij een pakket mag gaan maken. 

En tip van ons: keep it simple. Het hoeft echt geen ingewikkeld iets te worden dit. Cadeautjes kun je gewoon in 1 winkel kopen bijvoorbeeld, HEMA heeft van alles. Iedereen maakt een lijstje zodat je een beetje weet waar iemand van houdt. Bij een vorige swap die ik heb gedaan kwamen o.a. dit soort cadeautjes vaak voorbij: Kleine dingen voor in huis, zoals kaarsen enzo, theetjes, notitieboekjes, een leuk leesboek (voor de leesfanaat), chocola, nagellak, relax olie, massage olie, bodylotion, maskertjes. Streekproducten zijn ook super leuk, je kunt ook iets zelfgemaakt erbij doen. Van alles.

De tijdlijn

 • Aanmelden: tot en met 9 december as.
 • 10/11 december: Lootjes trekken (online).
 • Voor 25 december: Pakje versturen.
 • 4 januari: Unboxing dag (je ontvangen pakje uitpakken)
 • Uiterlijk 9 jan: delen in de besloten Facebookgroep wat je hebt ontvangen en hoe je pakje eruitzag (adhv foto of filmpje)

Kosten

Deelname is gratis. Behalve dat je natuurlijk cadeautjes gaat kopen voor iemand ter waarde van € 20 en dit moet verzenden. Je ontvangt natuurlijk ook een pakje terug ter waarde van ditzelfde bedrag. Ter info: Verzendkosten zijn met DHL voor pakjes tot 10 kg naar een huisadres € 5,75.

Meedoen?

Stuur voor 10 december een mail naar platformnah@gmail.com met in de onderwerpregel: Secret Santa Actie 2022. In de mail vermeld je nog een keer je naam en je email adres. 

Met deze Secret Santa Actie hopen we een klein beetje het eenzame gevoel van sommige van onze volgers minder te maken. En door het bezig zijn met het maken van een pakket voor een ander, een fijn en blij gevoel te geven.

Wij hebben er onwijs veel zin in! Heb je nog vragen over de Secret Santa Actie, stel ze gerust!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s